Cycloon stofzuiger

Home » Cycloon stofzuiger

De cycloon stofzuiger is een zakloze stofzuiger die veel gemak biedt bij het schoonmaken van je huis. Met een cycloon stofzuiger kun je grote oppervlakten in één keer stofvrij maken en hoef je niet te slepen met een zware stofzuiger. Daarnaast is de Cycloon stofzuiger ook perfect als kruimeldief voor kleine rommeltjes op tafels en banken.

Het grote voordeel van een zakloze stofzuiger is dat je geen stofzuigerzak hoeft te vervangen. In plaats daarvan kun je het stof en vuil gemakkelijk legen in de vuilnisbak. Hierdoor ben je niet alleen duurzaam bezig, maar bespaar je ook kosten op de lange termijn. Een cycloon stofzuiger is licht in gewicht en heeft verschillende opzetstukken, waardoor je efficiënt kunt schoonmaken op elke gewenste plek in huis.

Hoe werkt een cycloon stofzuiger?

Beste cycloon stofzuigerEen cycloon stofzuiger werkt volgens een innovatief systeem om kruimels en stof op te zuigen. In plaats van het ouderwetse stofzak of filter systeem, gebruikt een cycloon stofzuiger een eigen stofafscheider.

In de stofzuiger wordt lucht via een inlaat in de cilinder gezogen. Vervolgens creëert de cycloon technologie binnen de stofzuiger een vortex van lucht die de stof en vuildeeltjes naar beneden trekt. De viezigheid wordt vervolgens in een reservoir opgeslagen, terwijl de schone lucht weer wordt uitgestoten.

Dit proces wordt herhaald totdat al het vuil en stof verdwenen is. Het voordeel van de cycloon stofzuiger is dat er geen stof of vuildeeltjes in een filter blijven hangen waardoor het stofzuiger niet verstopt raakt.

Daarnaast staat een cycloon stofzuiger bekend als zeer makkelijk in onderhoud en heeft het vaak een zeer lange levensduur.

Sommige cycloon stofzuigers hebben een hepa filter dat 99,9% van de allergenen uit de lucht haalt. Dyson is een bekend merk dat cycloon stofzuigers produceert. Het principe van de cycloon technologie is hetzelfde als die van de wasmachine zonder filter.

Dit soort stofzuigers zijn vooral effectief wanneer veel stof en vuildeeltjes worden geproduceerd, zoals bijvoorbeeld in huizen waar huisdieren wonen of wanneer er veel gasten op bezoek komen. Het enige nadeel van deze technologie is dat het vaak wat duurder is dan traditionele stofzuigers.

Door dit nadeel bieden sommige producenten cycloon stofzuigers in verschillende prijsklassen. Al met al zijn cycloon stofzuigers een revolutionaire manier van stofzuigen die een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van huishoudens.

Voor- en nadelen van een cycloon stofzuiger

Een cycloon stofzuiger biedt verschillende voordelen en nadelen die het overwegen waard zijn bij het kiezen van een geschikte stofzuiger. Het is verstandig om op de hoogte te zijn van de potentiële voordelen die deze technologie met zich meebrengt, zoals minimalisatie van stofuitstoot, geschiktheid voor mensen met allergieën, behoud van constante zuigkracht, verminderde kans op verstopping en de besparing op stofzuigerzakken.

Echter, net zoals bij elk ander apparaat, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden, waaronder de noodzaak van regelmatig onderhoud en reiniging, mogelijk geluidsniveau, hogere aanschafkosten, beperkte opvangcapaciteit en vereist onderhoud van filters. Door de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen, kun je de juiste keuze maken die past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Dit zijn enkele voordelen en nadelen van een cycloon stofzuiger:

Voordelen:

 1. Minimale stofuitstoot: Een cycloon stofzuiger scheidt automatisch het opgezogen vuil van de lucht, waardoor er nauwelijks stofuitstoot is. Dit zorgt voor een schonere en gezondere omgeving, vooral voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.
 2. Geschikt voor mensen met een stofallergie: Een cycloon stofzuiger is ideaal voor mensen met een allergie voor stof, omdat de opgezogen lucht volledig schoon is. Het efficiënte filtersysteem van de stofzuiger zorgt ervoor dat allergenen en fijnstof effectief worden opgevangen en niet opnieuw worden verspreid.
 3. Constante zuigkracht: In tegenstelling tot stofzuigers met zak behoudt de cycloonstofzuiger een constante zuigkracht, zelfs wanneer de opvangbak vol begint te raken. Hierdoor kun je efficiënt blijven stofzuigen zonder prestatieverlies.
 4. Minder kans op verstopping: Doordat het vuil in de cycloon ronddraait, raakt de stofzuiger minder snel verstopt. De krachtige draaibeweging zorgt ervoor dat grotere deeltjes en klonters effectief worden afgebroken en opgevangen, waardoor verstoppingen worden geminimaliseerd.
 5. Geen stofzuigerzakken nodig: Een cycloon stofzuiger is zakloos, waardoor er geen stofzuigerzakken nodig zijn. Dit bespaart kosten en gedoe met het steeds moeten aanschaffen van nieuwe zakken. Bovendien kun je gemakkelijk zien wanneer de opvangbak vol is en deze eenvoudig legen.

Nadelen:

 1. Vereist regelmatig reinigen: De opvangbak van een cycloonstofzuiger moet regelmatig worden schoongemaakt om optimale prestaties te behouden. Het is goed om de bak regelmatig te legen en schoon te maken, anders kan dit leiden tot verminderde zuigkracht en efficiëntie.
 2. Kan luidruchtig zijn: Sommige modellen cycloonstofzuigers kunnen meer geluid produceren in vergelijking met andere typen stofzuigers. Dit kan als storend worden ervaren, vooral bij langdurig gebruik.
 3. Hogere aanschafkosten: Cycloon stofzuigers kunnen aanvankelijk duurder zijn in vergelijking met traditionele stofzuigers met zak. Hoewel ze op de lange termijn kostenbesparend zijn omdat je geen stofzuigerzakken hoeft te kopen, kan de initiële investering hoger zijn.
 4. Beperkte opvangcapaciteit: Vanwege het compacte formaat van de opvangbak hebben sommige cycloonstofzuigers een beperkte opvangcapaciteit. Dit betekent dat je de bak vaker moet legen, vooral bij intensief gebruik of bij het schoonmaken van grote oppervlakken.
 5. Vereist regelmatig onderhoud van filters: Om de optimale werking van een cycloonstofzuiger te behouden, is het goed om regelmatig de filters schoon te maken of te vervangen. Dit kan extra onderhoudswerk met zich meebrengen, maar is essentieel voor de prestaties en levensduur van de stofzuiger zonder zak.

Wanneer je de voor- en nadelen van een cycloon stofzuiger tegen elkaar afweegt kun je een keuze maken of je een stofzuiger met of zonder zak wilt. Indien je allergieën hebt, vaak stofzuigt en geen zin hebt om steeds stofzuigerzakken te kopen, is de cycloon stofzuiger een goede optie. Indien je waarde hecht aan hygiëne tijdens het legen van de stofbak, liever een stille stofzuiger wilt en niet teveel tijd wilt besteden aan het schoonmaken van filters, is een stofzuiger met zak wellicht meer geschikt. Het is belangrijk om voor jezelf af te wegen wat de beste eigenschappen zijn van een stofzuiger en daarbij een keuze te maken.

Wat is het grootste voordeel van een cyloon stofzuiger?

Het grootste voordeel van een cycloon stofzuiger is dat elke cycloon stofzuiger een betere zuigkracht heeft in vergelijking met traditionele stofzuigers. Dit komt omdat de cycloon technologie krachtiger is dan de technologie die traditionele stofzuigers gebruiken. Een cycloon stofzuiger geniet daarom de voorkeur van veel consumenten omdat het veel effectiever is bij het opruimen van viezigheid en stof in huis. Met de krachtige zuigkracht kan een cycloon stofzuiger gemakkelijk alle hoeken en gaten van het huis bereiken, waardoor grondig schoonmaken veel eenvoudiger wordt. Daarnaast is een cycloon stofzuiger ook milieuvriendelijker ten opzichte van traditionele stofzuigers, omdat deze vaak zonder stofzak werken en daarmee minder afval veroorzaken. Een ander voordeel van dit type stofzuiger is dat het geen verlies van zuigkracht heeft na verloop van tijd, zoals traditionele stofzuigers dat wel hebben. Dit maakt cycloon stofzuigers een duurzamere en kosteneffectieve oplossing op de lange termijn. Door de vele voordelen van een cycloon stofzuiger, is het geen verrassing dat steeds meer mensen deze technologie omarmen.

Beste cycloon stofzuiger zonder zak

Philips PowerPro Expert FC9745/09

beste cycloon stofzuiger Philips PowerPro Expert FC9745_09Wanneer je zoekt naar een veelzijdige en krachtige stofzuiger die voldoet aan al je behoeften, dan is de Philips FC9745/09 PowerPro Expert waarschijnlijk de perfecte keuze. Deze energiezuinige cycloon stofzuiger biedt een indrukwekkende reinigingservaring met zijn speciale opzetborstels en geavanceerde functies.

De Philips FC9745/09 PowerPro Expert biedt een uitstekende ervaring met zijn indrukwekkende zuigkracht, speciale opzetborstels en handige functies. Het apparaat presteert goed op harde vloeren en biedt speciale reinigingsopties voor tapijten en dierenharen. Met zijn allergiefilter zorgt het ook voor een schonere en gezondere leefomgeving. Hoewel het geluidsniveau iets hoger is dan gemiddeld en het gewicht wat aan de zware kant, wegen de voordelen van deze stofzuiger zeker op tegen de nadelen.

Met de Philips FC9745/09 PowerPro Expert krijg je een duurzame en betrouwbare cycloon stofzuiger die je helpt om je huis brandschoon te houden. Waar wacht je nog op? Haal vandaag nog de ultieme schoonmaakpartner in huis en ervaar zelf het verschil dat deze stofzuiger kan maken. Laten we eens dieper ingaan op de plus- en minpunten van dit apparaat.

Voordelen Philips PowerPro Expert FC9745/09:

 1. Speciale opzetborstels: De Philips FC9745/09 wordt geleverd met verschillende opzetborstels die ontworpen zijn voor specifieke oppervlakken. De tapijtborstel reinigt diep in de vezels van tapijten en vloerkleden, terwijl de parketborstel kwetsbare vloeren beschermt. Daarnaast is er de turboborstel, die moeiteloos dierenharen verwijdert, zelfs uit tapijt. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat je voor elke situatie de juiste borstel hebt.
 2. TriActive+ combiborstel: Wat de Philips FC9745/09 onderscheidt van zijn concurrenten is de krachtige TriActive+ combiborstel. Deze borstel levert een indrukwekkende prestatie en reinigingskracht, zelfs beter dan de reguliere combiborstels van Philips. Met deze borstel wordt stofzuigen een moeiteloze taak.
 3. Hoge zuigkracht en stofopname: Dankzij de PowerCyclone 8-technologie biedt de FC9745/09 een hoge zuigkracht en een stofopname van 99,9%. Dit betekent dat zelfs de kleinste stofdeeltjes en allergenen effectief worden verwijderd, waardoor de lucht in je huis schoon en gezond blijft.
 4. Allergiefilter: Voor mensen met een stofallergie is de Philips FC9745/09 een uitstekende keuze. Het HEPA 13-filter filtert 99,95% van de stofdeeltjes, pollen en huisstofmijt, waardoor de luchtkwaliteit in je huis aanzienlijk verbetert. Dit filter zorgt ervoor dat je kunt genieten van een stofvrije omgeving en verlichting van allergiegerelateerde symptomen.
 5. Handige functies: De stofzuiger is uitgerust met handige geïntegreerde accessoires, zoals een spleetmondstuk en een meubelborstel, waardoor je gemakkelijk moeilijk bereikbare plaatsen en meubels kunt reinigen. Bovendien is de stofbak eenvoudig met één hand te legen, wat het schoonmaakproces nog gemakkelijker maakt.

Nadelen:

 1. Geluidsniveau: Houd er rekening mee dat de Philips FC9745/09 met een geluidsniveau van 76 dB relatief veel lawaai maakt. Hoewel het geluidsniveau binnen acceptabele grenzen ligt, kan het enigszins storend zijn voor mensen die gevoelig zijn voor lawaai.
 2. Gewicht: Met een gewicht van 5,5 kg is de FC9745/09 relatief zwaar in vergelijking met sommige andere stofzuigers. Hoewel het nog steeds draagbaar is, kan het voor sommige mensen enige inspanning vergen om de stofzuiger op te tillen en te manoeuvreren.
 3. Geen accu: Het ontbreken van draadloze functionaliteit kan als een nadeel worden beschouwd, omdat het gebruik van een snoer beperkingen kan opleggen aan je bewegingsvrijheid tijdens het stofzuigen. Je bent afhankelijk van de beschikbaarheid van stopcontacten en moet mogelijk van stopcontact naar stopcontact verplaatsen om verschillende ruimtes te kunnen reinigen. Dit kan enige ongemakken met zich meebrengen en de flexibiliteit van het schoonmaakproces beperken in vergelijking met draadloze stofzuigers.

Al met al biedt de Philips FC9745/09 PowerPro Expert een uitstekende schoonmaakervaring met zijn indrukwekkende zuigkracht, speciale opzetborstels en handige functies. Het apparaat presteert goed op harde vloeren en biedt speciale reinigingsopties voor tapijten en huisdierharen. Met zijn allergiefilter zorgt het ook voor een schonere en gezondere leefomgeving. Hoewel het geluidsniveau iets hoger is dan gemiddeld en het gewicht wat aan de zware kant, wegen de voordelen van deze stofzuiger zeker op tegen de nadelen.

Met de Philips FC9745/09 PowerPro Expert krijg je een duurzame en betrouwbare cycloon stofzuiger die je helpt om je huis brandschoon te houden. Waar wacht je nog op? Haal vandaag nog de ultieme schoonmaakpartner in huis en ervaar zelf het verschil dat deze stofzuiger cycloon kan maken.

Beste cycloon steelstofzuiger van 2023

Samsung Jet 75 Pro

Samsung Jet 75 Pro cycloon steelstofzuigerBen je op zoek naar een veelzijdige steelstofzuiger die elke schoonmaakklus aankan? Dan is de Samsung Jet 75 Pro de perfecte keuze voor jou. Deze krachtige steelstofzuiger biedt niet alleen uitstekende stofzuigprestaties, maar heeft ook een handige boenfunctie, waardoor je vloeren moeiteloos kunt reinigen en laten glanzen.

Wat deze stofzuiger echt onderscheidt, is de overvloed aan meegeleverde accessoires die ervoor zorgen dat je voor elke situatie het juiste gereedschap bij de hand hebt. Met de roterende vloerzuigmond, uitgerust met speciale pads, kun je niet alleen stofzuigen, maar ook je vloer gelijktijdig boenen voor een extra grondige reiniging. Het enige wat je hoeft te doen is de pads nat maken onder de kraan en je bent klaar om je vloeren te laten stralen.

De veelzijdigheid van de Samsung Jet 75 Pro is ook te danken aan de mogelijkheid om de steelstofzuiger eenvoudig om te toveren tot een handige kruimelzuiger. Met de meegeleverde mini turboborstel en meubelzuigmond kun je moeiteloos dierenharen en kruimels van banken en andere oppervlakken verwijderen. Geen hoekje blijft ongereinigd met deze handige tools. Een lichte steelstofzuiger die bomvol zit met functies en mogelijkheden.

Een ander voordeel van de Samsung Jet 75 Pro is de lange accuduur van maar liefst 60 minuten. Je kunt dus ongestoord blijven stofzuigen zonder je zorgen te maken over het opladen van de accu. En mocht de accu uiteindelijk leeg raken, dan hoef je slechts 3 uur te wachten voordat je weer aan de slag kunt.

Hoewel de Samsung Jet 75 Pro veel te bieden heeft, is het belangrijk om te vermelden dat deze steelstofzuiger relatief veel geluid produceert met een geluidsniveau van 86 decibel. Als geluidsvermindering een belangrijke factor voor je is, is het goed om hier rekening mee te houden.

In vergelijking met de eerder genoemde Philips cycloon stofzuiger heeft de Samsung Jet 75 Pro een ingebouwde accu die deze cycloon steelstofzuiger volledig draadloos maakt. Je hoeft niet meer te zoeken naar stopcontacten en kunt hierdoor zelfs onbereikbare plekken in huis stofzuigen.

De Samsung Jet 75 Pro een indrukwekkende schoonmaakhulp die uitblinkt in veelzijdigheid en prestaties. Met zijn boenfunctie, overvloed aan accessoires en lange accuduur is deze steelstofzuiger perfect geschikt voor dagelijkse schoonmaakklussen in huis. Maak je schoonmaakroutine efficiënter en gemakkelijker met de Samsung Jet 75 Pro.

Voordelen:

 • De roterende vloerzuigmond maakt tegelijkertijd schoon en boent je vloer.
 • Veelzijdig gebruik dankzij de meegeleverde accessoires en kruimelzuigerfunctionaliteit.
 • Lange accuduur van 60 minuten voor ongestoord stofzuigen.

Nadelen:

 • Produceert relatief veel geluid met een geluidsniveau van 86 decibel.
Specificaties
Type Steelstofzuiger
Accuduur 60 minuten
Oplaadtijd 3 uur
Geluidsniveau 86 decibel
Gemotoriseerde combizuigmond ✔️
Mini turboborstel ✔️
Kierenzuigmond ✔️
Borstel voor bovenop ✔️
Boenzuigmond ✔️
Wegwerppads (2x) ✔️
Wasbare microvezelpad ✔️
Wandoplader ✔️

Met de Samsung Jet 75 Pro haal je een complete schoonmaakhulp in huis die voldoet aan al je verwachtingen. Of het nu gaat om stofzuigen, boenen of het verwijderen van kruimels en dierenharen, deze steelstofzuiger biedt de juiste tools om elke schoonmaakklus aan te pakken. Maak je huis stralend schoon met de Samsung Jet 75 Pro.

Waarom kiezen voor een cycloon stofzuiger?

Cycloon stofzuigers zijn de laatste jaren enorm populair geworden en dat is niet zonder reden. De voordelen van een cycloon stofzuiger zijn enorm. Zo heb je bij een cycloon stofzuiger een hoge zuigkracht waarmee je vrijwel alle stof, dierenharen en vuil uit je tapijten en vloeren kunt halen. Hierdoor hoef je minder vaak te stofzuigen en is het resultaat keer op keer optimaal.

Bovendien zijn dit type stofzuiger van hoogwaardige kwaliteit gemaakt en zijn ze uitgebreid beoordeeld door experts. Door de maximale efficiëntie en de krachtige zuigkracht is een cycloon stofzuiger geliefd bij mensen die last hebben van allergieën en astma. Een goede luchtkwaliteit in huis is namelijk erg belangrijk voor de gezondheid. Daarnaast zijn deze stofzuigers erg duurzaam en gaan ze lang mee.

Cycloon stofzuigers zijn daarnaast gemakkelijk te legen en hebben een stofcontainer in plaats van een stofzak. Dit zorgt voor minder stofwolken en het scheelt in de kosten voor nieuwe stofzakken. Al met al is de aankoop van een cycloon stofzuiger zeker een slimme keuze. Je haalt hiermee een krachtige en efficiënte stofzuiger in huis die bovendien duurzaam is en je woongenot verhoogt.

Is een cycloon stofzuiger zakloos?

Een nieuwe stofzuiger kan tegenwoordig gemakkelijk zakloos zijn dankzij de uitvinding van de cycloon technologie. Deze technologie maakt gebruik van een draaiend mechanisme om de lucht en opgezogen stof te scheiden. Dit betekent dat er geen stofzak nodig is en dat het vuil wordt opgevangen in een afneembare bak die gemakkelijk geleegd kan worden.

Het voordeel van een cycloon stofzuiger is dat deze vaak krachtiger is dan reguliere stofzuigers en dus meer stof opzuigt. Ook hoef je geen kosten te maken voor de aanschaf van stofzuigerzakken, waardoor het op de lange termijn goedkoper is.

Echter moet je wel regelmatig de bak van de stofzuiger legen en het filter schoonmaken om te voorkomen dat de stofzuiger minder krachtig wordt.

Daarnaast moet de stofzuiger bij voorkeur droog worden gebruikt en niet in aanraking komen met water om de levensduur van de technologie te optimaliseren. Een cycloon stofzuiger is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om te stofzuigen zonder de last van een stofzak.

Zuigkracht & opvangbak

Zuigkracht en opvangbak zijn twee punten om rekening mee te houden bij het kopen van een stofzuiger. Gelukkig zijn de meeste stofzuigers tegenwoordig voorzien van handige accessoires om het stofzuigen makkelijker te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale opzetstukken om kieren en hoeken te kunnen schoonmaken en borstels om dierenharen van meubels te halen. Ook de zuigkracht is van groot belang voor een goede werking van de stofzuiger. Een stofzuiger met een hogere zuigkracht zal immers meer stof en rommel kunnen opzuigen dan een stofzuiger met een lagere zuigkracht. Let bij het aanschaffen van een stofzuiger daarom ook goed op de maximale zuigkracht en de inhoud van de opvangbak. Een opvangbak met een grote inhoud hoef je immers minder vaak te legen dan een opvangbak met een kleinere inhoud.

Veelgestelde vragen

Wat is een cycloon stofzuiger?

Een cycloon stofzuiger is een type stofzuiger dat werkt met een cycloon-technologie om stof en vuil te scheiden van de lucht en het op te vangen in een container. Hierdoor is er geen stofzuigerzak nodig.

Wat zijn de voordelen van een cycloon stofzuiger?

Een paar voordelen van een cycloon stofzuiger zijn dat er geen stofzuigerzakken nodig zijn, dat het zuigvermogen niet vermindert naarmate de container voller raakt, en dat cyclonen beter zijn in het opvangen van fijn stof en allergenen.

Hoe werkt een cycloon stofzuiger?

Een cycloon stofzuiger gebruikt een cycloon-technologie om stofdeeltjes uit de lucht te scheiden door centrifugale kracht. De stofzuiger creëert een draaikolk in de container, waarbij de zwaardere deeltjes naar beneden vallen en de lucht omhoog gevoerd wordt naar de uitlaat.

Welke reviews raden jullie aan om te lezen voordat ik een beslissing neem over een cycloon stofzuiger?

Er zijn veel interessante reviews online beschikbaar, waaronder die van grote media en consumentenorganisaties. Het is altijd verstandig om verschillende bronnen te raadplegen en een goed idee te krijgen van wat andere gebruikers denken voordat je een beslissing neemt. De consumentenbond heeft veel betrouwbare informatie, maar ook reviews van echte klanten kunnen helpen bij de aankoop.

Ik ben geen ervaren schoonmaker wat voor soort stofzuiger cycloon raden jullie aan?

Als je minder bekend bent met schoonmaken, kan het lastig zijn om te weten welke stofzuiger de juiste is voor jou. We raden aan om op zoek te gaan naar beoordelingen van geautomatiseerde opties en om een specialist te raadplegen voordat je een beslissing neemt. Vraag jezelf wat je precies wilt doen met de cycloon zuiger. Op deze manier kun je al behoorlijk goed filteren welk apparaat het beste bij je past.

Wat is de gemiddelde prijs voor een cycloon stofzuiger?

De gemiddelde prijs voor een kwalitatieve stofzuiger ligt momenteel rond de €90,-. Het kan echter wel afhankelijk zijn van de motor en andere specificaties. Een goedkope stofzuiger hoeft niet slecht te zijn en een dure hoeft niet perfect voor je te zijn. Het goed om de specificaties van elke machine te bekijken en je hierdoor te laten leiden.

Is het de moeite waard om een beetje extra te betalen voor een geavanceerdere variant?

Het antwoord hangt af van je eigen voorkeuren en budget. Als je denkt dat je de extra functies nodig hebt, is een duurdere variant wellicht de investering waard. Als je verwacht je cycloon alleen voor eenvoudige doeleinden te gebruiken, is het mogelijk interessanter om een goedkopere variant te nemen.

Moet ik filters vervangen in een cycloon stofzuiger?

Ja, net zoals bij gewone stofzuigers moeten filters af en toe vervangen worden in een cycloon stofzuiger. De frequentie van de vervanging hangt af van het gebruik en de kwaliteit van de filters.

Is een cycloon luidruchtiger dan andere stofzuigers?

Nee, cycloon stofzuigers zijn niet per se luidruchtiger dan andere stofzuigers. Het ligt er maar net aan welke stofzuigers je met elkaar vergelijkt. Het geluidsniveau is afhankelijk van het model en merk van de stofzuiger. Het lawaai wordt gemaakt door de motor van de stofzuiger. Hoe krachtiger de motor, hoe meer lawaai die maakt.

Zijn cyclonen geschikt voor elk type vloer?

Ja, stofzuiger cyclonen zijn geschikt voor elk type vloer en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende soorten ondergrond, zoals tapijt, parket en tegels. Voor de meeste stofzuigers zijn ook genoeg accessoires verkrijgbaar voor elk type vloer.

Moet ik vaak het reservoir van een cycloon stofzuiger legen?

Hoe vaak het reservoir geleegd moet worden, hangt af van de grootte van de container, hoeveel vuil er opgezogen wordt en hoe vaak er gestofzuigd wordt. Over het algemeen moet het reservoir na elk gebruik geleegd worden. In de meeste gevallen geldt; des te kleiner het reservoir, des te vaker je moet legen. Er zijn ook steelstofzuigers met een leegstation. Dit type stofzuiger haalt zelf het reservoir leeg wanneer je hem op het station plaatst.

Hebben cycloon stofzuigers wielen?

Sommige cycloon stofzuigers hebben wielen om zich gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Dit zijn voornamelijk de modellen die lijken op een normale stofzuiger. Een steelstofzuiger heeft geen wielen. Hier is namelijk geen sprake van een motor die je over de grond achter je aansleept. Een steelstofzuiger houd je in de hand vast.

Zijn er ook cycloon stofzuigers zonder snoer?

Ja, er zijn voldoende draadloze cycloon stofzuigers op de markt. Deze werken op accu en zijn ideaal voor kleine schoonmaaktaken. Alle moderne steelstofzuigers hebben geen snoer en zijn voorzien van de cyclone technologie.

Kruimeldief logo

Met een nieuwe kruimeldief wordt elke schoonmaak een feestje. Van kleine huishoudelijke taken tot grote projecten. Kies de kruimelzuiger die bij jou past.