iRobot Roomba

Home » iRobot Roomba

In een modern huis mag een robotstofzuiger niet meer ontbreken. Een robotstofzuiger beweegt zich zelfstandig over de vloer en zuigt alle vuiltjes automatisch op. Een populair merk onder de robotstofzuigers is iRobot Roomba. Dit populaire robotstofzuiger merk blijft zichzelf continu ontwikkelen en weet telkens nieuwe functies aan haar stofzuigers toe te voegen. Wanneer je dus opzoek bent naar een nieuwe stofzuiger kun je overwegen om een iRobot Roomba aan te schaffen.

iRobot Roomba stofzuigers vinden het vuil

iRobot Roomba robotstofzuiger en appEen groot pluspunt is de Dirt Detect technologie. Met deze handige functie spoort een iRobot Roomba zelf het vuil op en geeft de plekken die vervuilder zijn meer aandacht dan andere plekken. Een handige technologie waardoor je niet meer hoeft aan te geven waar de robotstofzuiger zijn werk moet doen. Door de ingebouwde sensoren wordt het vuil en vervuilde gebieden gedetecteerd. De roomba verlaat het gebied pas wanneer deze grondig is gereinigd. Er zijn 2 verschillende soorten Dirt Detect, namelijk de standaard Dirt Detect en de Dirt Detect met Persistant Pass. Het grootste verschil tussen beide zijn de sensoren. De stofzuigers met Dirt Detect met Persistant Pass maken gebruik van akoestische en optische sensoren. Bij de reguliere Dirt Detect technologie wordt er alleen gebruik gemaakt van akoestische sensoren. Een ander verschil is de manier van reinigen. De stofzuigers met Persistant Pass gebruiken voor- en achterwaarts patroon, waardoor het gebied nog beter schoongemaakt wordt.

Roomba robotstofzuiger modellen

De roomba robotstofzuigers zijn sinds 2002 verkrijgbaar. Telkens brengt iRobot nieuwe modellen uit met verbeterde en nieuwe functies. De robotstofzuigers van iRobot kun je verdelen in een aantal series. Niet alle series zijn nog verkrijgbaar doordat ze in de loop der jaren zijn voorzien van verschillende updates. Zo werden verouderde modellen uit het assortiment gehaald.

  • 400 serie
  • 500 serie
  • 600 serie
  • 700 serie
  • 800 serie
  • 900 serie
  • E serie
  • I serie
  • S serie

De series die tot op heden nog verkrijgbaar zijn zijn de 600, 800, 900 en de E, I en S series. Elke serie heeft zijn eigen voor en nadelen. De 600 serie is het instapmodel van iRobot Roomba, maar deze hoef je zeker niet te onderschatten. Een robot uit de 600-serie is krachtig en zeker een aanvulling als automatische schoonmaakhulp. Zoek je een premium serie, dan kun je het beste kijken in het I of S segment. Deze premium robotstofzuigers hebben een verbeterde accuduur en zijn voorzien van vele extra functies.

iRobot Roomba kopen

Wanneer je opzoek bent naar een robotstofzuiger is een iRobot Roomba een uitstekende keuze. Bij je zoektocht naar de juiste Roomba kun je het beste gaan vergelijken welk type in welke serie bij jou past. Bij het vergelijken kun je bepaalde opties filteren, zoals bijvoorbeeld accuduur en prijs. Vergelijken van robotstofzuigers kun je doen op website van coolblue. Na het filteren houd je een beperkt aantal robotstofzuigers over en kun je de perfecte iRobot Roomba kopen.

Accuduur in vierkante meters

Bij robotstofzuigers is het gebruikelijk dat de accuduur wordt beschreven in vierkante meters (m2). Een volle accu van een iRobot Roomba kan een bepaald vloeroppervlakte reinigen voordat hij weer moet terugkeren naar het laadstation. Een hoger aantal vierkante meters betekent eigenlijk een langere accuduur. Wanneer de accu bijna leeg is zal hij automatisch terugkeren naar zijn laadstation. De premium iRobot Roomba modellen zullen hun taak hervatten wanneer de accu weer is opgeladen. Helaas is dit bij de basis modellen niet het geval.

Een iRobot robotstofzuiger met huisdieren

Huisdieren kunnen je behoorlijk bezighouden in de huishouding. Door uitvallende haren en rondslingerend vuil kan je huis snel vies worden. Dit is met een iRobot Roomba verleden tijd. De robotstofzuigers van iRobot kunnen namelijk perfect omgaan met haren van huisdieren. De borstels draaien in tegengestelde richting. Door deze speciaal ontworpen technologie zal de zuigmond nooit verstopt raken en worden alle haren opgezogen. Niet alleen met haren van je huisdieren kan de Roomba omgaan. Met speciale accessoires kun je ook aangeven waar de voer en drinkbak staat, zodat de stofzuiger deze kan ontwijken.

Kruimeldief logo

Met een nieuwe kruimeldief wordt elke schoonmaak een feestje. Van kleine huishoudelijke taken tot grote projecten. Kies de kruimelzuiger die bij jou past.