Lichte steelstofzuiger

Home » Lichte steelstofzuiger

Ben je op zoek naar een nieuwe steelstofzuiger? Dan is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren om de juiste keuze te maken. Een van de belangrijkste overwegingen is het gewicht van de steelstofzuiger. In dit artikel duiken we dieper in op het concept van een lichte steelstofzuiger en ontdekken we waarom het kiezen van een lichtgewicht model belangrijk is. We zullen ook enkele praktische toepassingen bespreken, zoals het gebruik van een lichte steelstofzuiger als kruimeldief.

Beste lichte steelstofzuiger

Bij het kiezen van een steelstofzuiger is het begrijpelijk dat je aandacht vestigt op het gewicht van het apparaat. Een lichte steelstofzuiger kan immers vele voordelen bieden, zoals minder belasting voor je arm en gemakkelijk manoeuvreren door je huis. Het gewicht is zeker een belangrijke overweging, maar het is niet het enige wat een lichtgewicht steelstofzuiger tot de beste maakt. Er zijn andere factoren die een rol spelen in de algehele prestaties en functionaliteit van een lichte steelstofzuiger.

Top 3 lichte steelstofzuigers van 2023 (in het kort)

 • Dyson Omni Glide
 • Bosch Unlimited 7 BBS712A
 • Philips SpeedPro FC6724/01

Dyson Omni Glide – Lichtste steelstofzuiger

lichte steelstofzuiger Dyson Omni GlideDe Dyson Omni Glide is een indrukwekkende lichte steelstofzuiger die perfect is voor het reinigen van harde vloeren. Met zijn innovatieve ontwerp en geavanceerde functies biedt deze stofzuiger een moeiteloze reinigingservaring. Als gebruiker zul je direct de voordelen ervaren van deze lichte en wendbare stofzuiger.

De pluspunten van de Dyson Omni Glide zijn duidelijk. Het lichte gewicht van de stofzuiger, waardoor je gemakkelijk alle hoekjes en moeilijk bereikbare plekken kunt bereiken. Het manoeuvreren van de stofzuiger wordt een eenvoudige taak, zonder dat je last krijgt van vermoeide armen. Dit is vooral handig als je een groot huis hebt of veel meubels hebt waar omheen gestofzuigd moet worden. De Dyson Omni Glide weegt maar 1,9 kilo. Dit is ongeveer een halve kilo lichter dan andere steelstofzuigers.

Een ander pluspunt is de meegeleverde parketborstels zorgen ervoor dat je houten en andere kwetsbare vloeren kunt stofzuigen zonder je zorgen te maken over krassen. Dit is belangrijk voor mensen die waarde hechten aan de bescherming van hun vloeren. Ook is de Dyson Omni Glide zeer veelzijdig in gebruik. Met de meegeleverde accessoires en de handige kruimelzuiger, die je eenvoudig van de steel kunt loskoppelen, kun je niet alleen je vloeren schoonmaken, maar ook andere oppervlakken en meubels. Dit maakt de stofzuiger een handig hulpmiddel.

Er zijn echter ook enkele minpunten waar je rekening mee moet houden. De Dyson Omni Glide is uitsluitend geschikt voor harde vloeren. Als je tapijten hebt, zul je een andere stofzuiger moeten overwegen. Daarnaast heeft de stofopvang een kleine inhoud van 0,2 liter, wat betekent dat je deze regelmatig moet legen. Dit kan een beetje onhandig zijn als je veel te stofzuigen hebt.

Wat betreft de specificaties, is de Dyson Omni Glide een zakloze steelstofzuiger die geschikt is voor harde vloeren. Het maximale geluidsniveau is 73 dB, wat redelijk stil is voor een stofzuiger. En met een gewicht van slechts 1,9 kg is deze stofzuiger buitengewoon licht en gemakkelijk te hanteren. Al met al een top steelstofzuiger en Dyson kruimeldief voor dagelijks gebruik.

De Dyson Omni Glide biedt een uitstekende ervaring tijdens de schoonmaak voor mensen die op zoek zijn naar een lichte steelstofzuiger voor hun harde vloeren. De parketborstels, het lichte gewicht en de veelzijdigheid maken dit een geweldige keuze. Hoewel de stofopvang klein is en de stofzuiger alleen geschikt is voor harde vloeren, wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen. Vertrouw op Dyson’s expertise en geniet van een schoon en stofvrij huis met een Dyson Omni Glide.

Voordelen:

 • Maar 1,9 kilo
 • Geen krassen op houten en kwetsbare vloeren dankzij de meegeleverde parketborstels.
 • Lichtgewicht en wendbaar, waardoor alle hoekjes en moeilijk bereikbare plekken kunnen worden gestofzuigd zonder last van vermoeide armen.
 • Veelzijdig in gebruik dankzij de accessoires en de handige kruimelzuiger.

Minpunten:

 • Uitsluitend geschikt voor harde vloeren
 • Klein reservoir

Specificaties:

Specificatie Waarde
Merk Dyson
Type Omni Glide
Gewicht 1,9 kg
Geschikt voor Harde vloeren
Accuduur 20 minuten
Accuduur (boost) 5 minuten
Zakloos ontwerp Ja
Reservoir 0,2 L
Maximaal geluidsniveau 73 dB

Wanneer je zoekt naar een lichte steelstofzuiger voor je harde vloeren, is de Dyson Omni Glide zeker het overwegen waard. Met zijn doordachte ontwerp en handige functies biedt deze stofzuiger een uitstekende stofzuiger en gemak in gebruik. Maak je huis stofvrij met de Dyson Omni Glide en geniet van een frisse en schone leefomgeving.

Bosch Unlimited 7 BBS712A

Bosch Unlimited 7 BBS712A lichtgewicht steelstofzuigerDe Bosch Unlimited 7 BBS712A is een krachtige lichte steelstofzuiger die zorgt voor langdurige en moeiteloze prestaties. Met een extra accu verdubbelt deze stofzuiger de accuduur van 40 naar maar liefst 80 minuten, waardoor je zonder onderbrekingen kunt stofzuigen. Harde vloeren, hoogpolig tapijt, houten vloeren en laagpolig tapijt, deze stofzuiger is geschikt voor diverse vloertypen.

Met een gewicht van slechts 2,3 kg is de Bosch Unlimited 7 BBS712A een lichte steelstofzuiger die gemakkelijk te hanteren is. Het ergonomische ontwerp zorgt voor comfort tijdens het schoonmaken. Bovendien maakt het accuplatform van Bosch het mogelijk om dezelfde accu te gebruiken voor andere Bosch apparaten, wat handig is als je al andere Bosch gereedschappen bezit.

Een van de opvallende pluspunten van de Bosch Unlimited 7 BBS712A is de flexibele stang, die je gemakkelijk kunt ombuigen. Dit maakt het stofzuigen onder meubels zoals bankstellen een stuk eenvoudiger. Bovendien is de vloerzuig-mond uitgerust met ronddraaiende borstelharen, waardoor je zelfs dierenharen moeiteloos kunt verwijderen. Het is een geweldige functie voor huisdier bezitters, waardoor hij uitermate geschikt is als kruimeldief voor dierenharen in elke situatie.

Wat deze stofzuiger extra onderscheidt, is de meegeleverde accessoires. Naast de standaard vloerzuig-mond worden een zachte afstof-borstel en een toetsenbord-zuigmond meegeleverd. Hiermee kun je niet alleen de vloer schoonmaken, maar ook kwetsbare oppervlakken, zoals meubels grondig reinigen. Dit maakt de Bosch Unlimited 7 BBS712A meer dan alleen een vloerstofzuiger.

Het geluidsniveau van 85 decibel valt in de categorie van de meest luide stofzuigers. Als geluidscomfort belangrijk voor je is, kan dit een nadeel zijn. Het is echter een compromis voor de krachtige zuigprestaties van deze stofzuiger.

Voordelen:

 • Lichtgewicht ontwerp (2,3 kg) maakt het gemakkelijk te hanteren.
 • Extra accu verdubbelt de accuduur naar 80 minuten.
 • Ronddraaiende borstelharen verwijderen dierenharen en reinigen hoogpolig tapijt.
 • Meegeleverde accessoires bieden veelzijdigheid.

Nadelen:

 • Relatief luid (85 dB).

Specificaties:

Specificatie Waarde
Merk Bosch
Type Unlimited 7 BBS712A
Gewicht 2,3 kg
Geschikt voor Harde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Accuduur  30 minuten
Accuduur (boost)  10 minuten
Zakloos ontwerp Ja
Reservoir 0,2 L
Maximaal geluidsniveau 73 dB

De Bosch Unlimited 7 BBS712A een veelzijdige en lichte steelstofzuiger met een indrukwekkende accuduur en flexibiliteit. Hij biedt geweldige prestaties op diverse vloertypen en maakt het schoonmaken van moeilijk bereikbare plekken eenvoudig. Hoewel het geluidsniveau aan de luide kant is, compenseert de meegeleverde accessoire-set en het gebruiksgemak dit ruimschoots. Wanneer je zoekt naar een betrouwbare steelstofzuiger met een focus op lichtgewicht en veelzijdigheid, is de Bosch Unlimited 7 BBS712A zeker het overwegen waard.

Philips SpeedPro FC6724/01

Philips SpeedPro FC6724_01 lichte steelstofzuigerBen je op zoek naar een lichte steelstofzuiger die je moeiteloos door je hele huis kunt manoeuvreren? Dan is de Philips SpeedPro FC6724/01 een uitstekende keuze. Deze stofzuiger biedt verschillende handige functies en voordelen die het stofzuigen een stuk gemakkelijker maken.

Wat de SpeedPro FC6724/01 onderscheidt is de wendbaarheid en het lichte gewicht. Met een gewicht van slechts 2,48 kg kun je deze stofzuiger moeiteloos door het hele huis dragen en gebruiken. Dankzij het slanke ontwerp en de flexibele bewegingsvrijheid kun je gemakkelijk onder meubels komen en zelfs stofzuigen onder de bank.

Een van de opvallende kenmerken van de SpeedPro FC6724/01 is het unieke ontwerp van de zuigmond. Met een opening van 180 graden zuigt deze stofzuiger niet alleen aan de voorkant, maar ook via de zijkanten. Dit zorgt ervoor dat je snel en efficiënt stof kunt opzuigen, zelfs in lastige hoekjes en langs plinten. Geen enkel vuiltje blijft onopgemerkt.

De krachtige accu van de SpeedPro FC6724/01 zorgt voor een langdurige ervaring. Met een volle accu kun je maar liefst tot 40 minuten achter elkaar stofzuigen op de laagste stand. Als je de krachtige turbostand inschakelt, gaat dit naar 20 minuten. De turbostand kan het beste alleen gebruikt worden voor tapijten of het verwijderen van dierenharen.

De Philips SpeedPro FC6724/01 heeft anti-allergie filter. Dit maakt de stofzuiger zeer geschikt voor mensen met een stofallergie. Het filter zorgt ervoor dat stofdeeltjes niet worden verspreid tijdens het stofzuigen, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Dit is een bewijs van de aandacht die Philips besteedt aan het creëren van een gezonde en schone leefomgeving.

De SpeedPro FC6724/01 is een wendbare lichte steelstofzuiger die aan al je verwachtingen voldoet. Met de uitstekende accuduur, het anti-allergie filter en de veelzijdigheid in gebruik, maakt dit apparaat het stofzuigen een stuk efficiënter en aangenamer. Laat je niet misleiden door het lichte gewicht, want deze stofzuiger levert uitstekende prestaties in het schoonmaken van harde vloeren en tapijt. Deze steelstofzuiger is ook nog eens goed geprijsd.

Voordelen:

 • Gewicht 2,48 kg
 • Zuigmond met 180 graden opening voor snel en efficiënt stofzuigen
 • Lange accuduur tot 40 minuten
 • Anti-allergie filter voor een betere luchtkwaliteit
 • Wendbaarheid en lichtgewicht ontwerp voor gemakkelijk manoeuvreren

Nadelen:

 • Geluidsniveau van 80 dB

Specificaties:

Specificatie Waarde
Merk Philips
Type SpeedPro FC6724/01
Gewicht 2,48 kg
Geschikt voor Harde vloeren, Tapijt
Accuduur  40 minuten
Accuduur (boost)  20 minuten
Zakloos ontwerp Ja
Reservoir 0,4 L
Maximaal geluidsniveau 80 dB

Met de Philips SpeedPro FC6724/01 haal je een betrouwbare en efficiënte lichte steelstofzuiger in huis die aan al je stofzuigbehoeften voldoet. Het lichte gewicht, de wendbaarheid en de indrukwekkende prestaties maken dit apparaat een waardevolle aanvulling voor jouw schoonmaakroutine. Ervaar zelf het gemak en comfort van de SpeedPro FC6724/01 en geniet van een vlekkeloos schone omgeving.

Waarom kiezen voor een lichte steelstofzuiger

Een steelstofzuiger is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar draadloze mobiliteit en flexibiliteit tijdens het schoonmaken. Het stelt je in staat om gemakkelijk door het huis te manoeuvreren zonder je zorgen te maken over snoeren die in de weg zitten. Maar er is één onderdeel dat sommige mensen als nadelig ervaren: het gewicht van de steelstofzuiger zelf.

Een lichte steelstofzuiger gebruiken als kruimeldief

Een situatie waarin het gewicht van een steelstofzuiger echt het verschil maakt, is wanneer je hem gebruikt als kruimeldief. Stel je eens voor dat je na een snelle lunch wat kruimels wilt opruimen.  Hier komt de lichte steelstofzuiger perfect van pas. Het grote voordeel van een lichtgewicht model is dat je hem moeiteloos kunt vasthouden en manoeuvreren, zonder dat je je arm hoeft te belasten. Je kunt vlot door de keuken bewegen, soepel onder tafels en stoelen glijden en de kruimels snel en efficiënt verwijderen. Het lichte gewicht maakt het een ideale keuze voor snelle klusjes en vergemakkelijkt het schoonmaken van lastig bereikbare plekken aanzienlijk.

Gewicht van een lichte steelstofzuiger

Bij het kiezen van een lichte steelstofzuiger is het gewicht van de machine het belangrijkste om in overweging te nemen. Een standaard steelstofzuiger kan, vanwege de motor, de batterij en andere interne componenten, enigszins zwaar aanvoelen wanneer je hem in je hand houdt.

Het grootste deel van het gewicht van een steelstofzuiger is meestal geconcentreerd rond het handvat en de bovenkant van de stofzuiger. Dit komt doordat de motor en de batterij zich meestal in dit gedeelte bevinden. Deze componenten zijn essentieel voor de prestaties van de stofzuiger, maar kunnen ook bijdragen aan het totale gewicht. Maar waar precies bevindt dat gewicht zich in een steelstofzuiger?

Wat maakt een steelstofzuiger licht?

Het gewicht van een lichte steelstofzuiger kan variëren, maar over het algemeen wordt een model als licht beschouwd als het minder weegt dan 2,5 kilogram. Dit gewicht is comfortabel om vast te houden en maakt het stofzuigen een stuk aangenamer. Het voorkomt dat je arm vermoeid raakt tijdens het schoonmaken en biedt meer bewegingsvrijheid.

Kleinere accu
Een van de factoren die het gewicht van een steelstofzuiger beïnvloeden, is de grootte van de accu. Een lichte steelstofzuiger heeft meestal een kleinere accu, wat resulteert in een lager totaalgewicht. Hoewel dit kan leiden tot een iets kortere gebruiksduur, is het een compromis dat veel mensen bereid zijn te maken voor het voordeel van een lichtere machine.

Minder krachtige motor
Een andere factor die kan bijdragen aan het lagere gewicht van een steelstofzuiger, is een minder krachtige motor. Hoewel dit misschien klinkt alsof het de prestaties negatief beïnvloedt, hebben fabrikanten manieren gevonden om een goede zuigkracht te behouden, zelfs met een minder krachtige motor. Dit betekent dat je nog steeds in staat bent om effectief stof en vuil op te zuigen, terwijl je profiteert van een lichtere en gemakkelijker hanteerbare machine.

Kleinere opvangbak
Een lichte steelstofzuiger kan ook een kleinere opvangbak hebben in vergelijking met grotere en zwaardere modellen. Dit draagt bij aan het verlaagde gewicht van de stofzuiger. Hoewel dit betekent dat je de opvangbak mogelijk vaker moet legen tijdens het schoonmaken, is het een compromis dat vaak de moeite waard is voor het comfort en gemak van een lichtere machine.

Met accu of snoer
Wanneer je een lichte steelstofzuiger zoekt wil je waarschijnlijk een draadloos model. Maar houd er rekening mee dat er ook steelstofzuigers zijn met snoer. Een steelstofzuiger is vaak lichter dan een draadloos model, omdat de stofzuiger geen accu heeft. Wanneer een draadloos model geen vereiste is is dit zeker het overwegen waard.

Het is belangrijk op te merken dat het gewicht van een steelstofzuiger ook kan variëren tussen verschillende modellen en merken. Het is altijd verstandig om de specificaties en kenmerken van een specifiek model te controleren voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Heb je echt een steelstofzuiger nodig of voldoet een kruimeldief?

Bij het overwegen van een lichte steelstofzuiger is het ook belangrijk om na te denken over je specifieke behoeften. Soms kan een kruimeldief voldoen aan je behoeften, terwijl je het gewicht van een steelstofzuiger vermijdt.

Een kruimeldief is een draagbare handstofzuiger, die ideaal is voor kleine taken, zoals het opzuigen van kruimels op tafels, stoelen of in de auto. Ze zijn compact, lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken. Als je hoofdzakelijk kleine klusjes hebt en geen behoefte hebt aan de extra functies van een steelstofzuiger, kan een kruimeldief een handige keuze zijn.

Wanneer je regelmatig grotere oppervlakken moet stofzuigen, zoals tapijten, harde vloeren of meubels, dan kan een steelstofzuiger meer geschikt zijn. Het voordeel van een steelstofzuiger is dat het je in staat stelt om grotere gebieden efficiënt te reinigen zonder te bukken of een zware machine te tillen. Bovendien bieden steelstofzuigers vaak extra functies en accessoires, zoals verwisselbare opzetborstels en verlengbare buizen, die het schoonmaken nog gemakkelijker maken. Voor een all-in-one oplossing is het kiezen van een lichte steelstofzuiger altijd beter.

Kruimeldief logo

Met een nieuwe kruimeldief wordt elke schoonmaak een feestje. Van kleine huishoudelijke taken tot grote projecten. Kies de kruimelzuiger die bij jou past.