Wat te doen als je kruimeldief niet meer werkt: reparatie of vervanging?

Kruimeldief.eu

Tips

Als trotse eigenaar van een kruimeldief ben je vast blij met dit handige apparaat waarmee je snel even wat kruimels kunt opruimen. Maar wat doe je als jouw trouwe kruimelzuiger er plotseling mee stopt? In dit artikel leer je wat jouw opties zijn om jouw kruimeldief weer aan de praat te krijgen – repareren of vervangen. coolblue.nl

Repareren van jouw kruimeldief

Wanneer jouw kruimeldief niet meer werkt, kan het aantrekkelijk lijken om hem direct weg te gooien en een nieuwe te kopen. Maar wist je dat het soms veel voordeliger en duurzamer is om jouw kruimeldief te repareren? Bovendien kan het in sommige gevallen heel eenvoudig zijn om jouw kruimeldief zelf te repareren.

Zelf repareren

Als je kruimeldief niet meer werkt, is de eerste stap om uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Controleer bijvoorbeeld of de batterij nog goed oplaadt, of de stekker goed in het stopcontact zit of dat er sprake is van verstopt vuil. In sommige gevallen is het probleem zo simpel als een losse stekker of vuil dat vastzit in de slang.

Wanneer je zelf wilt proberen om je kruimeldief te repareren, bekijk dan eerst de handleiding. Vaak staan daar tips in voor kleine reparaties die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Ook kun je online op zoek gaan naar tutorials en video’s waarin wordt uitgelegd hoe jij jouw kruimeldief kunt repareren.

Ga je zelf sleutelen aan jouw kruimeldief, zorg er dan voor dat je veiligheid vooropstelt. Zet bijvoorbeeld de kruimeldief uit en haal hem los van het stopcontact voordat je gaat sleutelen. En als je niet zeker weet wat je doet, vraag dan hulp van iemand met meer ervaring.

Professionele reparatie

Als jij zelf niet in staat bent om jouw kruimeldief te repareren, dan kun je hem natuurlijk ook naar een professional brengen. Er zijn tal van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het repareren van kruimeldieven.

Wanneer je besluit om jouw kruimeldief naar een professional te brengen, houd er dan rekening mee dat dit soms duur kan zijn. Maar het voordeel is wel dat je zeker weet dat jouw kruimeldief op de juiste manier wordt gerepareerd en weer zo goed als nieuw is.

Ook kun je ervoor kiezen om de kruimeldief retour te sturen naar de fabrikant. Mocht dit binnen de garantieperiode zijn wordt de kruimeldief in de meeste gevallen kosteloos gerepareerd. Maar ook buiten de garantie kan de fabrikant helpen met het repareren van je kruimelzuiger. Vragen naar naar de mogelijkheden kan altijd.

Vervanging van jouw kruimeldief

Is je kruimeldief niet meer te redden of als de kosten voor reparatie te hoog zijn, dan is vervanging natuurlijk ook een optie. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe kruimeldief? En hoe voorkom je dat je nieuwe kruimeldief het weer gaat begeven.

Type kruimeldief

Er zijn verschillende soorten kruimeldieven verkrijgbaar, variërend van klein tot groot en met snoer of draadloos. Afhankelijk van waarvoor je de kruimeldief gebruikt, kun je een type uitzoeken dat hierbij past. Zoek bijvoorbeeld een kruimeldief met extra zuigkracht als jij hem vooral gebruikt voor tapijten en vloerkleden. Wanneer je een kruimeldief ook als stofzuiger wilt inzetten kun je ook kijken naar een lichte steelstofzuiger voor alledaags gebruik. Met huisdieren kies je het beste voor een kruimeldief voor dierenharen, deze hebben meer zuigkracht en verschillende soorten opzetstukken.

Budget

De prijs van een nieuwe kruimeldief varieert enorm, afhankelijk van merk, model en functies. Bedenk daarom van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven aan een nieuwe kruimeldief en zoek binnen dit budget naar mogelijkheden die aan jouw eisen voldoen. Bij een klein budget kun je kiezen voor een goedkope kruimeldief. Geen beperkt budget? Kies dan voor een merk, zoals een Philips kruimeldief of Black Decker kruimeldief bijvoorbeeld.

Functies

Naast de basisfuncties hebben sommige kruimeldieven extra functies, zoals een uitneembare stofbak, verlichting op de zuigmond of verschillende zuigstanden. Bedenk welke extra functies voor jou handig zouden zijn en zoek hierop naar de beste opties. Een Dyson kruimeldief biedt veel opties, maar heeft ook verschillende modellen verkrijgbaar. Op de pagina Welke Dyson kopen kun je vergelijken en kijken welke Dyson het beste bij je past.

Kruimeldief repareren of vervangen

Als jouw kruimeldief niet meer werkt, hoef je hem niet direct weg te gooien en een nieuwe aan te schaffen. Door middel van reparatie kun je jouw kruimeldief vaak weer werkend krijgen – soms zelfs heel eenvoudig. Is reparatie geen optie of vind je het te duur? Dan kun je uiteraard ook kiezen voor vervanging. Let hierbij vooral op het type kruimeldief, jouw budget en eventuele extra functies.

Kruimeldief logo

Met een nieuwe kruimeldief wordt elke schoonmaak een feestje. Van kleine huishoudelijke taken tot grote projecten. Kies de kruimelzuiger die bij jou past.